Jdi na obsah Jdi na menu


Doména

16. 9. 2021

V této sekci si můžete objednat a nastavit vlastní doménu (domény) II. řádu, nastavit si hlavní doménu nebo přidat vlastní e-mail(y).

303.png

Objednávka domény II. řádu

Chcete mít vlastní doménu II. řádu ve tvaru www.neco.cz, www.neco.com apod.? Stačí si tuto doménu jednoduše objednat zadáním požadovaného názvu do pole Koupit doménu. Po kliknutí na tlačítko Koupit dojde k ověření dostupnosti domény. Pokud bude doména volná, objeví se dialogové okno s výběrem dalšího postupu. Vyberte si možnost Koupit a pokračujte. Přejdete automaticky na další stránku. V té si můžete vybrat dobu platnosti domény, prohlédnete si cenu domény apod. Poté přejdete k poslednímu kroku, kterým je zadání vašich fakturačních/kontaktních údajů.

Jakmile doménu zaplatíte, objeví se vám v editaci a můžete si u ní například nastavit tvar (zobrazovat s www nebo bez). Pokud máte více domén, můžete si navíc vybrat tu doménu, která bude tzv. hlavní doménou.

Nasměrování domény

Pokud již vlastníte doménu II. řádu a chcete ji nasměrovat na své stránky, postupujte stejně jako v případě přidání domény a dále potom dle instrukcí. Více informací najdete ve speciálním tématu.

E-mail

Pokud máte vlastní doménu II. řádu, můžete si v sekci E-mail jednoduše vytvořit nové e-mailové adresy. Stačí zadat požadovaný název (a pokud máte více domén, tak vybrat doménu) a kliknout na tlačítko Přidat.

Můžete přidat až 5 e-mailových adres pro každou doménu. Pokud chcete navýšit tento limit, kontaktujte naši technickou podporu - podpora@estranky.cz.

Podívejte se na náš video tutoriál: Doména