Jdi na obsah Jdi na menu


FTP

15. 9. 2021

Slouží k rychlejšímu ukládání vašich osobních souborů (obrázky, videa, hudba, ...) na vaše eStránky. Ukládání probíhá hromadně s větší rychlostí a nemusíte čekat. FTP přístup je pouze pro placený program.

V Nastavení - Rozšířené - FTP naleznete veškeré informace, které potřebujete k připojení a autorizaci k FTP prostoru u vaší stránky.

Informace pro připojení

Abyste se mohli k FTP účtu vašich eStránek připojit, potřebujete následující informace. Doména je adresa vašich webových stránek. Jméno je automaticky vygenerováno systémem a nejde změnit. Heslo je pro větší bezpečnost tvořeno více znaky a písmeny a je opět generováno našim systémem. Změnit jej můžete níže u Změnit heslo na konci stránky.

FTP přístup

Jak se připojit? V několika krocích se zkusíme připojit k vašim eStránkám přes FTP a nahrát soubor.

  1. Otevřete si jakoukoliv složku například Tento Počítač.
  2. Nahoru do políčka Adresa vepište ftp:// a za to text, který naleznete v nastavení vašich eStránek v ovládacím centru v
    Nastavení - Rozšířené - FTP. (ukázka ftp://pripojeniftp.estranky.cz).

295.jpeg294.png

  1. Potom se přepněte do okna, kde jste do adresy napsali ftp://, a zmáčkněte ENTER.
  2. Zadejte Uživatelské jméno a Heslo (naleznete taktéž v ovládacím centru ve vašich eStránkách Nastavení - Rozšířené – FTP (viz obrázek výše).
  3. Přihlašovací údaje potvrďte. A pokud jste je zadali správně, jste přihlášeni do vašeho FTP prostoru.
  4. Zde můžete pracovat stejně jako na disku svého počítače (s tím rozdílem, že nahrávání se provádí přes internet, tudíž je závislé na vaší rychlosti připojení k internetu).
  5. Složka (adresář) zde vytvořená se na stránkách (i v Ovládacím centru) objeví jako nová složka fotografií. Stačí tedy jen do této složky nahrát fotografie (překopírovat z Vašeho PC, nebo překopírovat celou složku najednou).
  6. Novou složku vytvoříte kliknutím pravým tlačítkem myši, z nabídky vyberete Nový a dále potom Složka.
  7. Chcete-li tímto způsobem nahrát soubor, je nutné si vytvořit složku s názvem "__files__".
  8. Do této složky nahrajete soubory (zkopírujete z vašeho počítače). Nyní máte soubory přednahrané nahrané na Vašich eStránkách. Pro jejich objevení se musíte v administraci stránek spustit synchronizaci.
Maximální velikost nahrávaných souborů je 50 MB. Pokud nahrajete větší soubor, tak se po synchronizaci v administraci neobjeví.

 

Seznam složek

  • __backup__ - pokud v Nastavení - Rozšířené - Zálohování vytvoříte zálohy, budou se ukládat právě sem,
  • __files__ - adresář pro nahrávání souborů,
  • zbytek adresářů jsou složky s vašemi fotografiemi, fotografie mimo složku budou nahrány přímo do fotoalba.

Pro odborníky

  • Pro přístup k FTP účtu můžete použít i programy Total Commander, FileZilla.
  • Pokud chcete takto nahrávat soubory a sdílet je na stránkách, je nutno vytvořit složku s názvem "__files__" (bez uvozovek, dvě podtržítka před a za slovem files). Do této složky nahrajete soubory.

Změnit heslo

Napište do pole vedle Hesla svoje nové heslo a do pole Heslo pro ověření ještě jednou totéž heslo. Heslo musí obsahovat alespoň jedno písmeno a jednu číslici.

Synchronizace

Po úspěšném nahrání svých souborů či fotografií nezapomeňte ve vaší administraci své estránky synchronizovat, poté se všechny složky zobrazí jak v administraci ve fotoalbu, tak na výsledných stránkách.

sni--mek-obrazovky-2021-09-15-v--13.56.51.png

Podívejte se na náš video tutoriál: FTP