Jdi na obsah Jdi na menu


Statistiky

15. 9. 2021

Základní přehled

  • Traffic tento měsíc – celkový součet přenesených dat v aktuálním měsíci.
  • Počet fotografií – počet uložených fotografií na vašich stránkách a celkový počet vytvořených složek.
  • Počet návštěv – počet návštěv za dnešní den.
  • Obsazení paměti – celková velikost všech vašich fotografií, obrázků a souborů. Kapacita paměti se odvíjí od Vašeho cenového programu.
  • Počet příspěvků – počet příspěvků bez ohledu na to, zda jsou publikované nebo rozepsané.

396.png

Nejprohlíženější články

Seznam pěti nejčtenějších příspěvků. Počet zobrazení se počítá od vytvoření příspěvku, přejmenování na něj nemá vliv. Číslo udává, kolikrát byl za svou existenci zobrazen nějakým návštěvníkem. Například pokud si návštěvník zobrazí příspěvek, poté přejde na jiný a zase se vrátí, tak se do statistiky přičtou dvě zobrazení.

401.png

Nejprohlíženější složky fotografií

Tento seznam je obdobný jako u nejprohlíženějších článků. Opět se počítá každé zobrazení návštěvníkem.

Detailní


Detailní statistiky je možno zobrazit pro různá časová období:

  • Hodinové – v grafech bude zobrazena návštěvnost v jednotlivých hodinách. Zobrazuje se posledních 24 hodin.
  • Denní – zobrazí se statistiky za posledních 31 dnů.
  • Měsíční – bude zobrazena návštěvnost v měsících za posledního půl roku.


Do statistik se započítávají návštěvy nejen od lidí, ale i různých robotů a vyhledávačů.


Počet zobrazení stránek

Statistika ukazuje počet všech zobrazených stránek, ať už se jedná o příspěvky nebo fotogalerii. V grafech se zobrazí součet všech zobrazených stránek podle zvoleného období. Statistika započítává všechny návštěvníky bez ohledu na IP adresu, nebo jestli už měl příspěvek zobrazený. Pokud si příspěvek 5x zobrazím do hodiny tak se do statistiky přičte +5 zobrazení.

398.png

Počet unikátních přístupů ke stránkám

V tomto grafu je zobrazen počet návštěv, kdy každý návštěvník je v daném období započítán pouze jednou. Jako příklad můžeme brát návštěvníka, který si vaše stránky zobrazí dvakrát během jednoho dne, jednou ráno a jednou večer a ještě jednou druhý den. V grafu denní návštěvnosti se vám takový návštěvník započítá v obou dnech, ale vždy jen jako jedna návštěva. Při zobrazení měsíčních statistik se v daném měsíci započítá pouze jednou.

V těchto statistikách nezáleží na počtu zobrazených stránek nebo obsahu, který si návštěvník zobrazil.

Pro unikátní identifikaci návštěvníka slouží jeho IP adresa.

399.png

Návštěvnost stránek

V tomto grafu se zobrazují statistiky bez ohledu na to, jakou IP adresu má návštěvník. Podle předchozího příkladu při zobrazení denních statistik se započítají v prvním dni obě návštěvy a v druhém jedna. Při zobrazení pro měsíce se v daném měsíci započítají všechny tři návštěvy.

Jako nová návštěva se považuje, pokud od minulého zobrazení stránky uplynula alespoň jedna hodina. Pokud by návštěva trvala více jak 24 hodin, tak se začne počítat jako další návštěva.

401.png

Ostatní

Na výběr máme opět z několika časových úseků pro zobrazení statistiky. Pokud mají vaše eStránky opravdu velkou návštěvnost, zobrazení čtvrtletní a roční statistiky může chvíli trvat.
V přehledech se budou zobrazovat součty přístupů pro zvolené časové období.

Přehled zobrazených stránek

Zobrazuje 15 nejčastěji zobrazených URL adres. Na konci seznamu je odkaz na zobrazení dalších 15 nejnavštěvovanějších adres.

Např.: Pod danou URL adresou je umístěn nějaký váš příspěvek. Návštěvník si jej zobrazí, odejde jinam, ale potom se vrátí zpátky nebo jen obnoví prohlížeč. Do statistiky se to promítne jako dvě zobrazení.

Např.: Nebo pokud píšete nějaký příspěvek na svých eStránkách, zobrazíte si ho na vašich stránkách a 5x obnovíte danou stránku, protože jste se vrátili a něco v příspěvku upravili, započítají se všechna zobrazení, která jste během psaní udělali.

Je to stejné jako při počtu zobrazených příspěvků v detailní statistice.
Ale rozdíl je v tom, že zde najdeme nejen příspěvky, ale i URL odkazy do fotoalba.
Tuto statistiku může ovlivnit i přejmenování příspěvku. V tomto případě se může měnit i jeho adresa a statistika pro ni se pak počítá znovu.

Přístupů z odkazů ze stránek

Zobrazuje celkový počet adres, ze kterých uživatel přišel na vaše eStránky. V závorce máme uvedeno, kolik návštěv z celkového čísla přišlo z vyhledávačů jako je Google nebo Seznam.

Seznam adres - jedná se o seznam refererů.
Zobrazuje se 15 nejčastějších adres, ze kterých na vaše stránky přišli návštěvníci. Na konci seznamu je tlačítko pro dalších 15 adres.

400.png
 

Slovníček

Unikátní přístup – přístup jedné osoby, počítaný podle IP adresy.
Referer – je stránka, ve které byl odkaz na vaše stránky.
Traffic – viz téma v nápovědě Traffic.

Podívejte se na náš video tutoriál: Statistiky