Jdi na obsah Jdi na menu


Jazykové verze

16. 9. 2021

Pokud chcete, aby vypadaly vaše eStránky interaktivně, můžete do stránek vložit další jazykové verze, a tak je zpřístupnit i pro návštěvníky z jiných zemí. Sekce Jazykové verze slouží k jejich tvorbě nebo správě jazykových mutací.

Jazykové verze přidáme, když vybereme z levého hlavního menu Nastavení – Rozšířené – Jazykové verze.

Standardně je zaškrtnuté Nezobrazovat jazykové verze na www stránce. Pokud budete přidávat jakoukoliv jazykovou mutaci na Vaše eStránky, musíte toto políčko odškrtnout. Na vašich eStránkách jsou jiné jazyky reprezentovány v podobě vlaječek daného státu.

sni--mek-obrazovky-2021-09-16-v--9.31.01.png

Přidat jazykovou verzi

Vyskočí vám dialogové okno pro přidání nového jazyka. Jazyk můžete vybrat z nabídky. Máte na výběr buď slovenštinu nebo angličtinu. Po výběru se zbytek nastavení změní automaticky. Pokud se vám nelíbí, můžete si zkratku pro jazyk a název zvolit sami. Tlačítkem Vytvořit vše potvrdíte. Systém vás automaticky přepne do Úpravy jazykové verze.

sni--mek-obrazovky-2021-09-16-v--9.34.01.png

Úpravy jazykové verze

Tady můžete jednotlivé texty, které se na vašich eStránkách zobrazují, editovat a měnit jejich překlady. Při troše námahy si můžete vytvořit svůj vlastní jazyk, který není v nabídce. Jednoduše tím, že změníte všechny texty do požadovaného jazyka a změníte v definici jednotlivá nastavení a vlaječku.

Definice:

  • Zkratka
  • Název
  • Zkratka jazyku pro použití v definicích HTML
  • Vlaječka – pokud kliknete na tlačítko Změnit, tak můžete nahrát svou vlastní vlaječku.

Uložit - kliknutím na tlačítko uložit se provedou veškeré změny.

Obnovit výchozí hodnoty – pokud jste pokazili nějakou část, jednoduše klikněte na tlačítko a obnoví se všechny původní překlady.

Nastavení jazykové verze jako hlavní

V případě, že chcete, aby se na vašich stránkách po kliknutí na url adresu vašeho webu zobrazovala například Angličtina jako hlavní jazyk, je potřeba ji nastavit v Nastavení - Rozšířené - Jazykové verze a u Čeština kliknout na tlačítko Změnit.

sni--mek-obrazovky-2023-02-13-v--12.55.01.png

Vyskočí vám okno Změna hlavní jazykové verze, kde je potřeba změnit hlavní jazykovou verzi na vámi požadovanou a potvrdit kliknutím na tlačítko Změnit.

Na obrázku například na English. Tím se nastaví hlavní jazyková verze, která bude v Anglickém jazyce.

sni--mek-obrazovky-2023-02-13-v--12.56.15.png

Podívejte se na náš video tutoriál: Jazykové verze