Jdi na obsah Jdi na menu


Nasměrování domény

17. 9. 2021

Nasměrování domény je možné pouze u placených programů. Pokud již máte koupenou vlastní doménu 2. řádu u jiného registrátora a chcete si ji nasměrovat na své eStránky, lze tak učinit přímo z vaší administrace. Nasměrování domény naleznete v

Nastavení -> Rozšířené -> Doména

Po kliknutí na tlačítko Nasměrovat vlastní doménu se zobrazí pokyny pro nasměrování vaší domény.

sni--mek-obrazovky-2021-09-17-v--12.55.14.png

1. V prvním kroku stačí do políčka přidat vaši doménu bez www. Pokud vlastníte například doménu www.vasedomena.cz, do políčka uveďte pouze vasedomena.cz.

305.png

Po vyplnění klikněte na tlačítko Zjistit údaje. DNS záznam typu A a CNAME slouží k propojení domény s vaší eStránkou. V administraci registrátora, u něhož jste doménu zakoupili, nastavíte tyto DNS záznamy. Pokud k dané doméně potřebujete emailové schránky, vyplníte i MX záznam (emaily jsou za poplatek). Za 24 hodin se opět přihlaste do Vašich eStránek a přejděte ke kroku 2. Pokud si s nastavením nevíte rady, obraťte se na technickou podporu registrátora, u kterého si vaši doménu platíte.

2. Jakmile máte nastaveno přesměrování u Vašeho registrátora a uplynulo alespoň 24 hodin od nastavení, stačí již jen v druhém kroku vyplnit znovu Vaši doménu bez www a kliknout na tlačítko Nasměrovat doménu. Opětovným vyplněním domény v administraci kontaktuje systém vaši doménu a ověří správnost nastavení. Pokud je vše v pořádku, zobrazí se vám hláška, že doména je nasměrována.

306.png

Doména se nastaví mezi aktivní. Aby byla doména plně funkční, musíte si ji kliknutím na odkaz Nastavit jako hlavní, jinak zůstává primárně www.vasedomena.estranky.cz.

Není-li nasměrování nastaveno správně, systém ohlásí chybu o nesouhlasících IP adresách. Pokud tato situace nastane, přejděte prosím zpět do administrace domény u vašeho registrátora. Zde zkontrolujte, zda vyplněný DNS záznam odpovídá DNS záznamům získaným v kroku 1.

307.jpeg