Jdi na obsah Jdi na menu


Správce stránek

15. 9. 2021

Správce stránek slouží ke správě dalších účtů, které máte založeny na eStránkách. Stejně tak můžete spravovat účet eStránek i někomu jinému, pokud vám to povolí. V administraci vašich stránek jej naleznete vpravo nahoře v liště mezi odkazy Úvod, Zobrazit stránky, Hledat a Odhlásit.

Jak využít správce stránek?

Máte například dvě stránky www.neco.estranky.cz a www.tamto.estranky.cz a nechcete se neustále odhlašovat z jedněch stránek a přihlašovat do druhých. Právě k tomuto účelu slouží správce stránek. Po kliknutí na odkaz Správce stránek se vám zobrazí následující okno:

402.png

Do políčka vepíšete přesnou URL adresu stránky, kterou chcete spravovat (například www.tamto.estranky.cz), a potvrdíte kliknutím na tlačítko OK. V tom okamžiku je na zadanou eStránku zaslána žádost o správu. Následně je nutné přihlásit se do administrace druhých stránek (nebo o to požádat jejich majitele), kde se zobrazí tato zpráva:

403.png

Klikněte na tlačítko Povolit a objeví se okno, které Vás informuje o tom, že povolením přístupu získá uživatel téměř kompletní kontrolu nad vaším správcem stránek. Zároveň jste dotázáni, zda jste si jisti, že chcete přístup povolit. V případě, že kliknete na tlačítko Povolit, dojde k propojení obou účtů eStránek. Mezi stránkami se pak můžete jednoduše přepínat přes Správce stránek. Zde se vám zobrazí stránky ve vaší správě a kliknutím na vybranou stránku a následným potvrzením, že si opravdu přejete přepnout na jiný účet, budete přesunuti do administrace zvolené eStránky.

S každou přidanou stránkou lze dále pracovat. Můžete ji například Odstranit ze seznamu stránek. Když ve správci stránek najedete kurzorem myši na danou stránku, objeví se po pravé straně ikona v podobě malého koše, kterým spravovanou stránku vymažete ze seznamu.

Pokud vám někdo spravuje stránky vzdáleným přístupem přes Správce stránek, můžete mu zakázat přístup. Jednoduše klikněte na Správce stránek. Zobrazí se vám seznam stránek a u odkazu stránky se vedle ikonky koše objeví i malý červený křížek (viz obrázek). Pokud na něj kliknete, zakážete další spravování vašich stránek.

404.png