Jdi na obsah Jdi na menu


Nastavení fotoalba

16. 9. 2021

V této sekci si můžete vybrat, jakým stylem si bude vaše fotografie uživatel ve fotoalbu prohlížet. Na výběr máte ze 5 typů zobrazení fotek na vašich výsledných eStránkách.

Nastavení fotoalba najdete v menu Design– Nastavení fotoalba.

sni--mek-obrazovky-2021-09-16-v--12.17.03.png

Nastavení fotoalba

První tři typy procházení fotek jsou stejně funkční a známé. Buďto máme procházení po jedné fotce s šipkami dopředu, dozadu na procházení nebo s malými náhledy dalších a předchozích fotografií pod zobrazenou fotografií. Pak máme ještě jednou předchozí variantu, ale tentokrát s rámečky. Jedná se o starou funkci eStránek z předchozí verze, a proto se tomuto procházení fotografií nebudeme dále věnovat.

Zajímá nás čtvrté Nastavení fotoalba a to tzv. lightbox. Jedná se o naprosto nový a originální způsob, jak nechat uživatele prohlížet vaše fotografie. Prohlížení je velmi intuitivní, obrázky samy mění velikost podle otevřeného okna. Prohlížení lze ovládat pomocí kolečka na myši. Více se dozvíte v tématu Ovládání lightboxu.

sni--mek-obrazovky-2021-09-21-v--11.23.41.png

Poslední typ fotoalba je Nové fotoalbum.

sni--mek-obrazovky-2021-09-21-v--11.21.55.png

Výchozí řazení pro nové složky

Jakmile vytvoříte nové složky, podsložky nebo fotografie, můžete u nich nastavit, jak se budou řadit mezi sebou.

Řazení fotografií - na výběr máme řazení od nejstarších po nejnovější čili podle data uložení na vaše eStránky. Podle názvu od A-Z, Z-A nebo podle datové velikosti.

Řazení podsložek – podsložky můžeme seřazovat podle abecedy od A-Z, Z-A nebo od nejstarších po nejnovější a naopak.

Kliknutím na tlačítko Uložit uložíte všechny vámi provedené změny. Pokud jste omylem nastavili, co jste nechtěli, stačí kliknout na Obnovit výchozí hodnoty a vše bude obnoveno, jak bylo při vytvoření stránek.

Nastavení vodoznaku

Zde si můžete vložit znak, který se bude zobrazovat na vašich fotografiích (ať už je to nápis, obrázek nebo například logo vaší firmy). Doporučený je obrázek bez pozadí.

Pozice - vyberete si, kde chcete vodoznak zobrazovat ( vpravo, vlevo, nahoře, dole).

Podívejte se na náš video tutoriál: Nastavení fotoalba