Jdi na obsah Jdi na menu


Obrázky

15. 9. 2021

Do svých eStránek můžete vložit prakticky jakýkoliv formát obrázku. Doporučujeme nahrávat formáty:

  • .jpg, .jpeg
  • .gif
  • .bmp
  • .png

Obrázky můžete využít jak v textu příspěvku, tak i v kódu CSS a XHTML.

Uložené obrázky lze řadit podle data, autora, přípony či velikosti, a to vždy vzestupně i sestupně (jeden klik myší na slovo „data“ seřadí obrázky vzestupně, při druhém kliknutí se obrázky poskládají sestupně). Typ řazení, který jste si zvolili, naznačuje malá šipka u vybraného způsobu řazení směřující nahoru či dolů.

297.png

Uložené obrázky lze řadit podle dataautorapřípony či velikosti, a to vždy vzestupně i sestupně (jeden klik myší na slovo „data“ seřadí obrázky vzestupně, při druhém kliknutí se obrázky poskládají sestupně). Typ řazení, který jste si zvolili, naznačuje malá šipka u vybraného způsobu řazení směřující nahoru či dolů.

Každý obrázek můžete smazat nebo nahrát jeho novou verzi.

Obrázek smažete po kliknutí na nabídku Smazat obrázek, která se nachází pod každým obrázkem. Více obrázků najednou je možné smazat tak, že si obrázky určené ke smazání označíte (přejetím jezdce nacházejícím se vlevo u uložených obrázků) a úplně dole kliknete na možnost Smazat označené obrázky. Pokud mažete obrázek, který je použit v textu příspěvku, na úvodní straně nebo v CSS či XHTML, budete na to upozorněni.

Nahrát novou verzi obrázku můžete po kliknutí na nabídku Aktualizovat obrázek, kterou také najdete u každého obrázku.

298.png