Jdi na obsah Jdi na menu


Nastavení složky fotoalba

17. 9. 2021

Každá vytvořená složka obsahuje své vlastní nastavení. V nastavení složky fotografii můžete jednoduchým způsobem editovat název složky, vložit popis složky atd.

Do Nastavení složky se dostanete, pokud kliknete na Fotoalbum v levém hlavním menu. Zobrazí se vám seznam Vašich vytvořených složek s fotografiemi. Pokud žádné složky nevidíte, žádné jste doposud nevytvořili.

sni--mek-obrazovky-2021-09-17-v--9.58.48.png

K vytvoření složky slouží tlačítko Přidat složku. Jednoduše vyplníte název složky a složka se vám zobrazí.

sni--mek-obrazovky-2021-09-17-v--9.59.14.png

Složka je momentálně šedá a to znamená, že je prázdná. Jakmile do ní nahrajete nějaké fotografie, změní barvu, abyste mohli jednoduše rozlišit již vytvořené složky od stávajících. U každé vytvořené složky se vám po pravé straně vedle ní zobrazí malé menu. Kliknete-li na položku Nastavení, zobrazí se vám stránka s nastavením této složky.

Nastavení jdou vidět pouze základní. Pokud byste chtěli vidět všechna možná nastavení, která jdou se složkou uskutečnit, musíte kliknout po pravé straně na tlačítko Rozšířené možnosti.

sni--mek-obrazovky-2021-09-17-v--10.00.44.png

Popis složky

  • Název složky – název složky již máte vyplněn, ale můžete ho změnit.
  • Adresa – doporučujeme nechat prázdné a náš systém vám vytvoří adresu sám.
  • <TITLE> - nepovinné, jedná se o popisek stránek fotoalba, který se zobrazuje v levém horním rohu prohlížeče.
  • <KEYWORDS> - nepovinné, můžete zde vypsat pár klíčových slov, které vystihují vaši stránku s touto složkou s fotografiemi. Slouží ke správnému zatřízení vkládané složky.
    (Např.: Nadpis – Psi, Keywords – Plemena, Jídelníček, Hračky)
  • <DESCRIPTION> – nepovinné, obdoba Keywords. Je popis složky, který co nejlépe odpovídá obsahu sdělení stránky s fotografiemi. Stačí napsat krátký popisek nebo větičku.
  • Datum - vkládá aktuální datum na začátek příspěvku. Datum můžete vložit na vaše stránky i jiné a to tlačítkem Vybrat.
  • Popis složky - do editoru vložíme text, který se bude zobrazovat na vašich eStránkách spolu s vaším fotoalbem. Může sloužit jako stručný popis nebo článek o čem vaše vložené fotografie jsou. Funkcemi editoru jsou popsány v samostatné lekci viz. v nápovědě „Editor“.

Nastavení pro celou složku - Pokročilá nastavení

  • Řazení složek ve složce – jednoduše si vyberte, jakým způsobem se budou vaše fotografie v zobrazovaném fotoalbu na vašich eStránkách zobrazovat. Na výběr máme podle data uložení fotografií, podle názvu od A-Z nebo podle velikosti, kterou zabírají na pevném disku.
  • Řazení podsložek – pokud jste do vaší složky ve Fotoalbu vložili nějaké další složky (podsložky), můžete si je stejně jako fotografie seřadit podle vašich představ. Řadit je můžeme podle abecedy od A-Z nebo podle data vytvoření složky od nejstarších až po ty nejnovější.
  • Složku neuvádět v menu – složka nebude vidět ve fotoalbu, ale bude vidět přes svou specifickou adresu (URL)
  • Nepublikovat složku – složka nebude vidět vůbec ani přes přímou adresu (URL), bude skrytá. 
    Můžete kliknout v horním podmenu nad seznamem složek na tlačítko Nepublikované, kde uvidíte seznam svých nepublikovaných složek.
  • Komentáře
    • Nezobrazovat - formulář pro vkládání komentářů se nebude zobrazovat. Pokud změníte nastavení při pozdější editaci příspěvku, komentáře se jen nebudou zobrazovat, ale zůstanou pořád uloženy.
    • Ukončit přidávání komentářů - Vložené komentáře zůstanou zobrazeny, ale již nebude možné vkládat další (nové) komentáře.
    • Povoleny – Zasílat na email - komentáře se budou zasílat na email, který jste uvedli při registraci.
  • Zamknout složku – vyskočí vám dialogové okno pro vložení hesla s malým popiskem, kterou složku zamykáte. Po kliknutí na Zamčeno se Vám otevře znovu dialogové okno, kde si můžete album odemknout nebo změnit heslo. Heslo změníte pomocí tlačítka Přidat další heslo.

Uložit - uloží veškeré provedené změny.

Smazat složku – smaže nenávratně celou vytvořenou složku.

Podívejte se na náš video tutoriál: Nastavení složky fotoalba